Adresa: Na Haldě 110, Kolín

E-mail: kuprova.h@seznam.cz

Telefon: +420 608 980 728

loader

Nechte se hýčkat pozitivní energií lidského doteku

Masáž, to je pohlazení pro tělo i duši

Každý z nás se potřebuje občas uvolnit, utéci z koloběhu často hektického života. Poslech hudby, pozorování pohybu mraků, procházka po pláži… toto vše nás uvolňuje a naplňuje pozitivními pocity. Podobně je to také s masáží. V kosmetických salónech se provádí hlavně masáž obličeje, dekoltu, šíje. Masáž obličeje má blahodárné relaxační účinky, nejen z kosmetického hlediska. Působí velmi příznivě také na nervovou soustavu a celé tělo.

Masáž obličeje je pouze pro ženy?

Masáž obličeje je výborná nejen pro ženy, ale svými neuvěřitelnými relaxačními účinky i pro muže (mé studio muži běžně navštěvují, masáž obličeje si pochvalují a rádi se vrací). Náš obličej odráží nálady a emoce. Stres a napětí může mít na náš vzhled ničivý dopad. Svaly se napínají, což způsobuje tvrdý výraz. Masáž toto napětí uvolňuje a výraz ve tváři se změkčí. Svalová tkáň v obličeji se věkem oslabuje, kolem úst očí a na čele se objevují jemné vrásky. Masáž obličeje pomáhá oddálit proces stárnutí, neboť díky ní, se zlepší krevní oběh, pružnost svalů a masírovaná osoba se pak cítí skvěle a její obličej vyzařuje energii a pohodu. Správná a procítěná masáž proniká až do hlouby celé bytosti. Úkolem masírovaného je být uvolněný, bdělý a soustředěný na dotek, zatímco ten, kdo masáž provádí, by se měl snažit zůstat soustředěný na pohyby rukou, které mají být co nejpřesnější.

Je masáž vhodná pro každý věk?

Pokud je masáž odborně provedená, tak se může provádět v kterémkoliv věku. Samozřejmostí je cit v rukou kosmetičky, která se věku zákaznice přizpůsobí.

Jak dlouho by měla masáž trvat?

V mém studiu provádím současně masáž obličeje, dekoltu a šíje. Tato masáž trvá přibližně 20 minut.

Co je dále důležité při masírování?

Dbám na to, aby se zákaznice cítila uvolněně a nerušeně. Tomu napomáhá, kromě osobnosti masérky (maséra), poslech relaxační hudby, volba vhodných vůní, příjemné masážní oleje. Nezbytností jsou vypnuté mobilní telefony, kosmetička by neměla masáž přerušovat či dokonce odbíhat.

Na co by měla být kosmetička při masáži opatrná?

Nesmí kůži vytahovat, ani různě kroutit. Nemasírovat příliš aknózní pleť.

Jak často by se měla masáž obličeje provádět?

Většina zákaznic chodí na masáž po třech až čtyřech týdnech, ale mám i takové zákaznice, které si masáž dopřejí každý týden a jsou velmi spokojené, takže to bych nechala na uvážení každé, pro jak častou návštěvu se rozhodne. Odborně a s citem provedená masáž každý týden nemůže ublížit, právě naopak, může jen prospět.

Jaké jsou celkové účinky masáže?

Účinků je celá řada, vyjmenuji alespoň ty hlavní. Dochází k uvolnění napětí v obličeji. Masáž vyhlazuje vrásky a kontury. Mechanicky odstraní zrohovatělé zbytky buněk, kůže tak získává svěží vzhled. Prokrvením obličeje se povzbudí krevní oběh, proto se zlepšuje i barva kůže a její dýchání. Urychluje se vyplavování kyseliny mléčné, a tím dochází ke zmírnění únavy obličejových svalů. Urychlení tkáňového metabolismu v kůži má za následek úbytek podkožního tuku. Dojde k uvolnění výměšků mazových a potních žláz. Pravidelná masáž zmírňuje vměstnání krve a tkáňového moku, a tím odstraňuje otoky. Přispívá k lepšímu vyživování pokožky i samotných svalů. Navozuje pocity uvolnění, harmonie a klidu.

Síla lidského doteku provázená doteky slunce….

Doteky jsou pro každého člověka důležitou součástí života navozující blahodárné pocity. Já Vám přeji, ať vás létem provází hřejivé doteky slunce. Příští týden se na vás těší Hana Kuprová s dalšími možnostmi péče o pleť, které nabízí kosmetické studio.

Tento článek vyšel v kutnohorském týdeníku Tep dne 23. června 2008