Adresa: Na Haldě 110, Kolín

E-mail: kuprova.h@seznam.cz

Telefon: +420 608 980 728

loader

Denní líčení, večerní líčení a rozdíl mezi nimi

Módní návrhářka Petra Pilařová naladila v minulém vydání TEPU čtenářky pro přicházející sezónu tanečních, plesů, divadel, koncertů a společenských akcí po stránce výběru šatů. Vizážistka Hana Kuprová navazuje radami v oblasti vhodné volby make-upu.

Denní make-up by měl být nenápadný

„Při denním líčení bychom měly dosáhnout vnějšího dojmu jako bychom vůbec nebyly nalíčené a přitom podtrhnout soulad tváře s barvou očí, oblečení, vlasů a s celkovým typem ženy. Správně líčit se musíme naučit na denním světle. Jedině vhodné osvětlení nám umožní udělat si dokonalý make-up. Proto je lépe líčit se u okna, aby nám na tvář dopadalo denní světlo“

Denní líčení – nalíčená za 5 minut

„Po ošetření pleti lehce rozetřeme tónovací krém. Pleť přepudrujeme. Na pohyblicé víčko naneseme oční stín, nejlépe světlé barvy.

Řasenkou dokonale nalíčíme řasy a dáme pozor, aby se neslepily.

Lehce naneseme tvářenku, nejčastěji na nejvyšší místo obličeje při úsměvu.

Na rty naneseme lesk, může být i s barevným nádechem. Takto upravená tvář se hodí pro denní líčení, působí svěžím a přirozeným dojmem. A jak se říká: „Méně je někdy více“. Toto líčení by měla zvládnout každá žena, i ta velmi zaneprázdněná nejrůznějšími povinnostmi. Pět minut si vždy najdeme a pocit z upravené tváře je nenahraditelný, dodá sebevědomí a dobrou náladu.“

Večerní líčení je náročnější

„Večerní make-up je určen pro večerní dobu a k slavnostním příležitostem, jako jsou různé plesy, párty, taneční... Večerní líčení vyžaduje intenzivnější a nápadnější barvy. Můžeme si dovolit dokonce i různé metalické, stříbřité, zlatavé a měděné barvy, zkrátka vše, co se třpytí. Večerní líčení je náročnější a žena by měla být více zkušená, aby celkový dojem byl co nejdokonalejší a nepůsobil rušivě. Není vhodné kombinovat nápadné zvýraznění úst i očí. Na večer se většinou více hodí výraznější oči a méně výrazné rty. Večerní make-up líčíme zásadně při umělém osvětlení.“

Večerní líčení

„Základem je dokonalé vyčištěná a ošetřená pleť. Při večerním líčení je vhodné nanést pod tónovací krém, který pleť zmatní a udělá ji sametovou. Ani nejmastnější pleť se dlouhou dobu neleskne a působí tak svěže.

Naneseme tónovací krém, který může být o tón světlejší nebo tmavší. Pod oči opatrně rozetřeme světlý tónovací krém, nebo korektor, kterým zakryjeme případné další nedostatky pleti. Tvář přepudrujeme.

Oční stíny (můžeme použít několik odstínů – od nejsvětlejšího po nejtmavší) nanášíme od nejsvětlejšího stínu do vnitřního koutku oka až po nejtmavší, který u vnějšího koutku lehce protáhneme směrem ke spánku. (Na obrázku číslo 3 vidíte ukázku velmi módního kouřového líčení).

Pokračujeme narýsováním perfektních očních linek na horním víčku, které jsou opět velmi módní. Linku můžeme lehce zjemnit nejtmavším očním stínem, který jsme již použili. Nezapomeňte na úpravu obočí. Samozřejmostí je perfektní tvar, který však musíme mít vytvořený již před začátkem líčení. Nyní pouze kartáčkem učešeme obočí, tak aby vypadalo symetricky a upraveně. Případné nedokonalosti můžeme doladit použitím vhodné tužky na obočí (světle hnědá, nebo hnědá).

Natočte si řasy speciálními kleštičkami a ihned aplikujte řasenku. Po zaschnutí můžete na večer přidat ještě jednu vrstvu, řasy tak budou výraznější a svůdnější.

Růž na tváře, neboli tvářenka, dodá zářivější vzhled a lehce vám domodeluje tvář. Na rty použijeme méně nápadnou konturovací tužku, světlejší rtěnku a lesk na rty.“

Šperky

„Na výběr vhodných šperků bychom neměly při večerním líčení zapomenout. Pro společenské události je třeba sladit. Na fotografiích vidíte šperky od značky Lotus z mého oblíbeného čáslavského obchodu Katy – šperky a doplňky.“

Pokud se budete držet těchto rad a typů, možná překvapíte i sama sebe, jaký profesionální make-up dokážete samy vykouzlit.

Neodolatelně svůdné krášlení vám přeje Hana Kuprová

Tento článek vyšel v kutnohorském týdeníku Tep dne 1. září 2008