Adresa: Na Haldě 110, Kolín

E-mail: kuprova.h@seznam.cz

Telefon: +420 608 980 728

loader

Je čas navrátit pleti mládí

Po celé generace se ženy snaží okouzlit muže krásou a svěžestí své pleti. Mladí to mají často jednodušší, stačí jen mladou pleť udržovat v kondici. V minulosti se užíval pojem „pleť jako alabastr“ – to ještě v době, kdy šlechta kryla své tváře pod závoji a slunečníky. Opálená a nedej bože čerstvě pihovatá tvář patřila ke známkám nízkého původu. To v dnešní době, přející sportu a dalším aktivitám spojených s pobytem na slunci, neplatí. Co však zůstalo dodnes, je potřeba většiny žen prezentovat se pletí pružnou, hladkou, hebkou, čistou, svěží, vypnutou, s minimem vrásek… Dnes se používají výrazy spíše typu „tvář jako broskvička“, nebo oblíbené „jako dětská prdelka“. Hebkost a půvab dětské pleti je nade vše. Kosmetička a vizážistka Hana Kuprová uvádí další kapitolu volného seriálu, v níž se věnuje právě pravidelné péči o pleť a jejímu čištění.

Proč je tak důležité pleť čistit – odličovat?

Při odličování neodstraňujeme jen líčidla, ale i prach, nečistoty a škodliviny, které se vyloučí z těla. Čištění je důležité večer i ráno, pro každý typ pleti.

Jaké přípravky používat?

Nejvíce záleží na typu pleti. Pokud si nejste jisti, jaký typ pleti máte právě vy, pak vám zajisté ráda poradí vaše kosmetička, která typ pleti diagnostikuje. Podle toho můžete používat pleťová mléka, různé gely, čistící tonika, pleťové masky, krémy a tak dále. Často mě navštěvují ženy, co nejsou spokojeny se svou pletí, mnohdy zjistíme, že přípravky, které používají, nejsou vhodné na jejich typ. Po vybrání správných přípravků se jejich tvář, jako zázrakem promění, čehož si všímá i jejich okolí. Taková žena se pak cítí mnohem lépe.

Jaký je rozdíl mezi čištěním pleti doma a v kosmetickém salonu?

V kosmetickém salonu se provádí hloubkové čištění pleti a to znamená odstraňování komedomů (zanešené póry). Hloubkové čištění pleti by se nemělo provádět doma před zrcadlem (spousta z vás to jistě zná). Neodborným zacházením vznikají jizvičky a můžete si zanést do pokožky také infekci. K hloubkovému čištění se pleť musí připravit a po ukončení řádně ošetřit.

Jak pečujete o svou pleť vy sama?

Řádnou péči večer a ráno nikdy nevynechám. Po prodlouženém večeru - někdy se protáhne do pozdních ranních hodin, když už bych se viděla opravdu raději v posteli - se automaticky vrhnu do koupelny. Na svou pleť používám dvousložkový odličovač, dále čistící mléko „tři v jednom“ (čistí, zpevňuje a osvěžuje), poté dočistím hydratačním tonikem (stahuje póry a zanechá pleť zářivou a jemnou), nanesu oční krém a hydratační nebo regenerační krém. To samé ráno kromě odličovače očí. Jednou týdně si na obličej nanesu pleťovou masku.

Kdy je nejlepší začít s ošetřováním pleti?

S ošetřováním pleti je lepší začít, dokud je pleť mladá. Pokud jste to nestihla, tak nikdy není pozdě. Uvidíte, že pravidelností a vytrvalostí v péči se struktura vaší pleti zlepší. Kosmetický průmysl je dnes na tak vysoké úrovni, že někdy jsou změny přímo zázračné. Ale nezapomeňte, že ani ta nejluxusnější kosmetika vám nezaručí, že budete vypadat skvěle. To nejvíce záleží na vnitřním pocitu. Pokud se cítíte vyrovnaná a šťastná, tak se to odrazí na vaší rozzářené tváři.

A tady je jedna rada pro vnitřní pocit štěstí

Každý máme nějaké starosti, problémy… Zkusme někomu pomoci slovem, činem, zkrátka dobrým skutkem. Krásný pocit z pomoci druhému vám rozzáří tvář více nežli kosmetika, ta bude jen tečkou vaší dokonalosti.

Přeji hodně úspěchů s čistou září vně i uvnitř vás a příště se těší Hana Kuprová

Tento článek vyšel v kutnohorském týdeníku Tep dne 9. června 2008